Kenya KIUNGU AA

SL28, SL34

FARMA & FARMÁŘI

Náš lot s názvem Kiungu je vyprodukovaný ve zpracovatelském závodu Kathima, který patří družstvu Thambana Co-operative Society. Tohle družstvo leží v oblasti Embu, která se rozprostírá mezi o něco více známou pěstitelskou oblasti Kirinyaga a horou Mount Kenya. Družstvo se skládá až ze 1400 farmářů. Každý farmář má v průměru jen kolem 130 až 200 kávovníků. Kromě kávy farmáři pěstují i čaj, maracuju nebo různé květiny.

ZPRACOVÁNÍ

Kávové třešně jsou nejdříve ručně sbírány a selektovány. Pak jsou přinesené do zpracovatelského závodu, kde se zváží a připraví na promyté zpracování. Nejdříve se odstraní dužina, káva si na 12-24 hodin odpočine a následuje promývaní ve vodních kanálech. Vytříděná zrna pak putují na africké sušící stoly kde se pomalu a rovnoměrně suší po dobu 7 až 15 dnů, než dosáhnout ideální vlhkosti.

Farma: Finca Josefina 

Region: Embu

Nadmořská výška: 1600 - 1900 m n. m.

Sklizeň: podzim 2021

Způsob zpracování: Promyté

Odrůda: SL28, SL34

Chuťový profil: červený rybíz, jahody, květiny, rebarbora


Ovocitost: 4,5/5
Sladkost: 3,5/5
Hořkost: 0,5/5
 
SCA Skóre: 88